Externe

VIDEO / Personalul unui spital din Bruxelles i-a întors spatele la propriu șefei guvernului, care venise în vizită

Distribuiți acest articol!

Personalul medical de la un spital din Bruxelles i-a făcut o primire de-a dreptul ostilă şefei guvernului, Sophie Wilmes: oamenii, înșiruiți în fața spitalului, s-au întors cu spatele în momentul în care a sosit limuzina premierului. A fost forma lor de protest tăcut față de modul în care guvernul a administrat criza legată de pandemia de coronavirus, relatează BBC.

În condițiile în care Belgia are o rată ridicată a mortalității (peste 9.000 de morți în rândul celor circa 55.300 de cazuri depistate, la o populație de 11,5 milioane de locuitori), premierul a sugerat că numărul deceselor s-ar putea să fi fost raportat necorespunzător.

Infirmierii şi alţi membri ai personalului medical s-au aliniat, la intrarea în spitalul Saint-Pierre din Bruxelles, iar în momentul în care Sophie Wilmes a sosit în vizită au întors spatele pe rând, ostentativ, maşinii oficiale în care se afla premierul.

Personalul a protestat astfel față de lipsa de resurse a spitalelor şi a decretelor oficiale care pot să-i oblige să lucreze pe angajații medicali, dacă criza de COVID-19 o cere, potrivit presei belgiene. „Politicul întoarce spatele constant cererilor noastre de ajutor”, a declarat un infirmier, sub rezerva anonimatului, la radioteleviziunea publică RTBF. „Echipele au personal insuficient, iar rezultatele dovedesc asta. Cerem ca meseria să ne fie reevaluată”, a spus el, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al şefei executivului a declarat ulterior că aceasta a vorbit timp de 40 de minute cu reprezentanţi ai protestatarilor şi că atmosfera în interiorul spitalului a fost mai cordială.

„Situaţia sanitară, protecţia, stresul, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris şefa guvernului într-o postare pe Twitter, însoțită de fotografii.

Belgia a fost lovită dur de pandemie, cu o rată deceselor printre cele mai ridicate în lume. Dar contaminarea pare să fi încetinit şi ţara începe să-şi ridice măsurile de izolare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button