MAGAZIN

VIDEO// PPEM spune ”DA”

Distribuiți acest articol!

Se strâng rândurile. Andrei Năstase este susținut și de partidul Popular European, condus de Iurie Leancă în turul 2 al alegerilor din municipiul Chișinău. Asta după ce ieri, PUN și PL și-au anunțat susținerea pentru candidatul dreptei în alegerile din 3 iunie.  

Taberele se adună în jurul candidaților care vor cere votul chișinăuienilor în turul al doilea al alegerilor pentru funcția de primar al capitalei.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, vicepremierul pentru integrarea europeană, Iurie Leancă, președinte al Partidului Popular European din Moldova precizează că formațiunea pe care o conduce nu a desemnat un candidat la funcția de primar general al capitalei „pentru a nu fragmenta dreapta pro-europeană.”

Iurie Leancă se afirmă pro-european și, ca urmare, vicepremierul precizează că „rămânând consecvenți poziției noastre, pentru a evita preluarea conducerii capitalei de forțe ostile parcursului european al Republicii Moldova și urmare a deciziei Biroului Permanent al PPEM de astăzi, alături de primarii și consilierii din mun. Chișinău, exprim sprijinul echipei noastre pentru candidatul Andrei Năstase.”

Sprijin pentru Andrei Năstase și-a exprimat liderul PUN, Anatol Șalaru și fostul candidat la funcţia de primar al capitalei, Valeriu Munteanu. În urma scrutinului din 20 mai, din Chișinău, candidatul PSRM, Ion Ceban, și candidatul PPDA susținut de PAS și PLDM, Andrei Năstase, se vor bate în turul II pentru a accede la funcția de primar al capitalei Republicii Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button