ActualitățiBasarabia

VIDEO // Primari din RM și România și-au dat întâlnire la Chișinău. Reprezentanții au discutat despre crearea unor administrații locale puternice

Distribuiți acest articol!

Primari din Republica Moldova și România, experți și reprezentanți ai autorităților centrale, au discutat, marți, 25 septembrie, despre principalele dificultăți în atragerea de fonduri pentru dezvoltarea locală. Aleșii locali din România au împărtășit din experiența lor de realizare a proiectelor și au subliniat importanța colaborării dintre cele două maluri de Prut, în special în anul Centenar.

Primarii din Republica Moldova au amintit despre principalele proiecte care au fost realizate cu sprijinul financiar al României, inclusiv despre grădinițele renovate. Ei consideră că modernizarea localităților din R. Moldova depinde în mare parte de relațiile de parteneriat.

Prezent la eveniment, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a reiterat că România va continua să sprijine reformele necesare cetățenilor și crearea unor administrații locale puternice.

Potrivit datelor Ministerului dezvoltării regionale și administrației publice de la București, în prezent sunt 559 de avize de înfrățire dintre localitățile din România și Republica Moldova, dintre care 257 de înfrățiri au fost finalizate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button