10TVActualități

VIDEO // Primul sunet a răsunat în școala românească din satul Aluatu

Distribuiți acest articol!

Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia a fost salvată. Cu ocazia începerii noului an școlar, gimnaziul-grădiniță Dmitrie Cantemir a fost inaugurat după reparația de peste vară. Acum, cele 6 săli de clasă, 2 laboratoare, biblioteca și sala de muzică sunt renovate la standarde europene, iar cei 70 de elevi își vor putea continua parcursul educațional în limba română.

Anul școalar în gimnaziul-grădiniță ”Dmitrie Cantemir” a debutat ca o adevărată sărbătoare. Instituția de învățământ a fost schimbată la față în această vară, fiind salvată de la închidere și reparată de unioniștii din Republica Moldova, România și diaspora.

În noua școală, dascălii își doresc un an plin de realizări, note bune și multe cunoștințe pentru elevi. În noul an de învățământ, copiii au șansa de a învăța în continuare în limba română, iar aceasta este cea mai mare realizare a cadrelor didactice, a declarat Ana Donceva, directorul gimnaziului-grădiniță „Dmitrie Cantemir”.

Membrul Alianței pentru Centenar, Vlad Bilețchi a venit cu un îndemn către elevii din Aluatu, să devină oameni cu literă mare, dar să nu uite niciodată de unde au pornit.

Gimnaziul-grădiniță Dmitrie Cantemir risca să fie închis din cauza condițiilor deplorabile, pereții plini de mucegai și cu tencuiala care putea în orice moment să cadă. Acum, cele 6 săli de clasă, 2 laboratoare, biblioteca și sala de muzică sunt în cea mai bună stare, iar elevii își pot continua parcursul educațional în limba română.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button