10TVActualități

VIDEO// Procuratura nu s-a autosesizat în cazul declarației deputatului democrat Cornel Dudnic

Distribuiți acest articol!

Procuratura a precizat că nu a identificat careva indici că declarațiile deputatului au drept intenție „provocarea de acțiuni ce ar promova dezbinarea națională pe teritoriul Republicii Moldova”.

`Analiza conținutului respectivului discurs nu atestă prezența unor îndemnuri îndreptate spre ațâțarea vrajbei, diferențierii sau dezbinării naționale, etnice sau religioase, incitări la ură sau agresiune pe careva motive de discriminare, conturându-se natura politică a acestor declarații”, susține Procuratura Generală.

„Pentru a închide tema unionismului, vă dau cuvântul că, dacă vreodată acest proiect al Unirii se va produce, eu voi fi primul care voi lua pistolul-automat și voi merge să apăr Găgăuzia.”

În concluzie, Procuratura declară că declarațiile lui Corneliu Dudnic nu au putut fi examinate sub aspect penal și că în lipsa unei baze legale aceasta nu poate interveni cu vreun act de autosesizare.

Amintim că deputatul PD, Corneliu Dudnic, s-a referit la tema unirii Republicii Moldova cu România într-un discurs, rostit la 24 februarie în cadrul unui consiliu convocat de bașkanul Irina Vlah în satul Tomai, municipiul Comrat.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button