Actualități

VIDEO. Procurorii au înlăturat avocații lui Chirtoacă. Gheorghe Malic: “Vor avocați comozi”

Distribuiți acest articol!

Ședința de judecată în dosarul Primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a fost amânată, pentru data de 20 iulie. Motivul ar fi fost că procurorul care a decis excluderea avocaților a dorit să ia cunoștință de cererea avocaților, dar și de ordonanța sa de excludere. Potrivit avocatului Gheorghe Malic, procurorul a înlăturat avocații în mod abuziv și ilegal.

Ședința a fost amânată la solicitarea Procurorului, invocând necesitatea de a face cunoștință cu plângerea apărării. Procurorul de caz a refuzat să facă vreun comentariu la acest subiect.

La rândul său, avocatul primarului, Gheorghe Malic, a menționat că plângerea depusă vizează cauza și că avocații – el și Tatiana Iovu, au fost înlăturați de la examinarea cauzei, la solicitarea procurorilor.

“În cel mai rău caz, procurorii vor să ajungă la aceea că să desemneze ei avocații lor, care ar putea să închidă ochii la multe lucruri, așa cum noi nu ne permitem. Procurorii vor avocați comozi, avocați care nu dau întrebări, avocați care nu apără interesele clienților, avocați care sânt desemnați din oficiu și sunt parte, să nu zic, a acuzării”, a declarat Malic.

Primarul Chişinăului este bănuit de trafic de influenţă şi de depăşirea atribuţiilor de serviciu în dosarul parcărilor cu plată, faptă care se pedepseşte cu privare de libertate de la 3 la 7 ani. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button