MAGAZIN

VIDEO// Prutul ne unește

Distribuiți acest articol!

Suntem un neam, suntem o Țară! 400 de copii din Harghita şi Republica Moldova au participat, duminică, în localitatea Sărmaş, la un festival folcloric românesc, intitulat ”Cântec, joc şi voie bună!”, care este parte a proiectului dedicat Centenarului Marii Uniri.  

Evenimentul a început la biserica din Sărmaş, unde episcopul Covasnei şi Harghitei, Preasfințitul Andrei, a oficiat o slujbă, alături de un sobor de preoţi, după care participanţii au mers la monumentul eroilor din localitate, pentru a aduce un omagiu eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.

A urmat parada portului popular, de la monument până la sala unde s-a desfăşurat festivalul, copiii şi profesorii, îmbrăcaţi în costume tradiţionale au fost întâmpinaţi cu bucurie de localnici. Pe scenă au evoluat ansambluri şi interpreţi de dans şi cântec popular românesc din localităţile harghitene Sărmaş, Topliţa, Miercurea Ciuc, Bilbor, Tulgheş, Corbu, Livezi, Bălan şi Odorheiu Secuiesc, în vreme ce din Republica Moldova au fost prezenţi elevi din localităţile Teleneşti, Mândreşti, Cojuşna, Fârlădeni, Grigoriopol, Cucoara și Ialoveni.

Preşedintele Asociaţiei Învăţătorilor Harghiteni, inspectorul şcolar Elena Mândru, a declarat că festivalul este o adevărată sărbătoare, iar prezența fraților de peste Prut este una deosebită în anu când sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

Festivalul folcloric “Cântec, joc şi voie bună” a ajuns la a zecea ediţie, iar în acest an este parte a proiectului derulat de Asociaţia Învăţătorilor Harghiteni intitulat “Ambasadorii limbii şi culturii române”, care este dedicat Centenarului Marii Uniri.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button