10TVActualități

VIDEO // PUN condamnă actul criminal din 1939 la Ambasada Rusiei și a Germaniei

Distribuiți acest articol!

Avem sute de mii de victime și o țară despărțită din cauza a unui Pact semnat de doi criminali – Hitler și Stalin. Partidul Unității Naționale a organizat astăzi un miting în fața Ambasadei Federației Ruse și a misiunii diplomatice germane. Acțiunea vine să condamne pactul Ribbentrop-Molotov, semnat acum 79 de ani. Semnarea lui a avut drept consecință ocuparea teritoriului Basarabiei de forțele sovietice. Ca urmare a actului criminal, românii au fost supuși deportărilor, crimelor în masă și deznaționalizării.

PUN a protestat la ambasadele rusă și germană, condamnând semnarea pactului Ribbentrop-Molotov. Reprezentanții și susținătorii PUN au venit cu pancarte scrise în limba rusă și germană pentru fiecare din ambasade.
Evenimentul a început cu un protest în fața Ambasadei Federației Ruse, iar acolo participanții au scandat lozinci precum: „Rusia nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „România n-a avut graniță la Prut” și „Trăiască, trăiască, trăiască și-nfrățească Moldova, Ardealul și Țara Românească!”, ulterior participanții au plecat în marș spre Ambasada Republicii Federale Germane.

Președintele Partidului Unității Naționale, Anatol Șalaru spune că singura soluție a Republicii Moldova este unirea cu România, iar prin mitingul organizat li se reamintește Federației Ruse și Germaniei de crimele făcute împotriva românilor.

Prim-Vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Ana Guțu spune că dezastrul în care se află acum basarabenii își are originea în pactulul Ribbentrop-Molotov, iar consecințele actului se simt și până în prezent.

Amintim că, la 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adiţional secret, prevedea împărţirea sferelor de influenţă în Europa de Est, printre care și anexarea Basarabiei de către URSS.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button