MAGAZIN

VIDEO// PUN și PL îl susțin pe Năstase

Distribuiți acest articol!

Andrei Năstase are susținerea forțelor de dreapta pentru turul II al alegerilor locale din municipiul Chișinău. Partidul Unității Naționale și Partidul Liberal îl vor susține în turul doi al alegerilor locale noi pe candidatul dreptei, Andrei Năstase. Anunțul a fost făcut astăzi de Anatol Șalaru și Valeriu Munteanu. Primăria nu trebui să fie condusă de socialiști, iar partidele de dreapta se vor coagula pentru alegerile din 3 iunie.  

Rezultatele slabe obținute de partidele de dreapta va uni forțele pentru turul doi al alegerilor din trei iunie. Primăria nu va fi cedată, iar candidatul Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase este suținut de Partidul Unității Naționale și Partidul Liberal. În cadrul unei conferințe de presă președintele executiv PUN, Anatol Șalaru a declarat că au fost făcute totalurile, alegerile au fost un test, iar lupta continuă și Partidul Unității Naționale este alături de Andrei Năstase susținându-l în scrutinul din turul doi al alegerilor din Chișinău.

Susținere necondiționată pentru Năstase în turul doi îi acoră și liberalul Valeriu Munteanu. Acesta este convins că împreună vor reuși să învingă candidatul binomului Plahatniuc-Dodon, Ion Ceban. Fostul candidat la funcția de primar general al Chișinăului îi sugerează lui Năstase să preia unele proiecte din programul său electoral și își îndeamnă susținătorii să îl voteze pe trei iunie pentru Andrei Năstase.

Cei doi candidați electorali la funcția de primar al municipiului Chișinău nu au reușit să depășească pragul electoral, Constantin Codreanu o obținut 4,55% din sufragiu iar Valeriu Munteau doar 3,61% din alegeri. În turul doi au trecut candidatul socialist Ion Ceban obținând 40,97% din alegeri și Andrei Năstase cu 32,12%. Turul doi urmează a avea loc în data de 3 iunie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button