10TVActualități

VIDEO // R. Moldova intensifică colaborarea cu NATO. Experții Alianței, în vizită la Chișinău

Distribuiți acest articol!

Experții NATO continuă să susțină domeniul apărării din R. Moldova. În cadrul unei vizite în Republica Moldova, generalul maior Odd Egil Pedersen din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa a discutat cu autoritățile de la Chișinău stadiul relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și NATO, precum și direcțiile ulterioare de colaborare.

Șeful înlocuitor al statului major al Direcţiei parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa, general maior Odd Egil Pedersen se află în aceste zile într-o vizită în Republica Moldova pentru a discuta cu autoritățile de la Chișinău stadiul relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și NATO, precum și direcțiile ulterioare de colaborare.

Oficialul NATO a vorbit despre continuarea programului de susținere în domeniul apărării.

O primă etapă de spirijin din partea experților NATO o constituie elaborarea unui șir de documente strategice, precum Strategia Națională de Apărare.

Până în prezent, aproximativ 2.000 de miliari din RM au avut oportunitatea să participe în cadrul aplicațiilor sub egida programului NATO Parteneriat pentru PACE, de asemenea, mulți militari moldoveni au fost instruiți la prestigioase școli militare ale NATO.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button