Actualități

VIDEO. “Rogozin urma să vină în R. Moldova pentru a da indicații pentru viitoarele alegeri”

Distribuiți acest articol!

Republica Moldova este în pericol. Situația politică și relațiile statului cu Federația Rusă pun la îndoială siguranța integrității Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de expertul asociat pe securitate al IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi, în cadrul emisiunii „Sfatul Țării” de la 10TV.

Demnitatea oamenilor trebuie protejată, îndeosebi de Rogozin și declarațiile lui la adresa cetățenilor Republicii Moldova, în urma vizitei eșuate. Potrivit lui Vasiloi, vizita trimisului lui Putin care trebuia să aibă loc la 30 iulie, dar a eșuat, avea un scop concis. Deși confirma cu seriozitate că venea doar să participe la evenimentul din regiunea separatistă, ca să celebreze cei 25 de ani de la închierea conflictului transnistrean la Tiraspol, vicepremierul Federației Ruse venea să tatoneze terenul. Chiar dacă, i-a eșuat vizita, totuși întâlnirea lui Dodon cu Dimitri Rogozin, va avea loc la ceremonia de investire a președintelui iranian de la Teheran. Întâlnirea dintre cei doi ar urma sa creeze noi controverse, după ce guvernanții din Republica Moldova l-au declarat persona non grata.

Conform noii legi, ce ține de votul mixt, cetățenii din regiunea transnistreană vor putea vota, vor fi create circumscripții, vor putea participa în calitate de candidați în Parlamentul Republicii Moldova. Expertul pe securitate consideră că vizita care urma s-o aibă Rogozin în regiunea transnistreană era să fie prima discuție în format trilateral Rogozin-Dodon-Krasnoselski pentru a tatona terenul, pentru a planifica pașii următori. Rosian Vasiloi este de părere că dacă situația este anume asta, după alegeri ne vom pomeni cu Ștanski, Șevciuk și Safonov în calitate de deputați în Parlamentul Republicii Moldova, pentru că aceștia ar putea primi indicații de la Rogozin sau de la autoritățile rusești.

https://www.facebook.com/esfatultarii/videos/335342236877736/


Distribuiți acest articol!

2 Comments

  1. Pai la sigur. Si mai ales sa instructeze pe amncurti alde Dodon cum sa creeze provocari. La asta pe dinsii ii duce capul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button