MAGAZIN

VIDEO// România investește în viitorul Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

România continuă să investească în viitorul Republicii Moldova. Peste 3 milioane de lei oferă Guvernul de la București pentru reparația a trei grădinițe din sectorul Buiucani din Chișinău. Suma este destinată pentru renovarea integrală a acoperișului instituțiilor de învățământ timpuriu nr. 145, 157 și 26. Primăria municipiului Chișinău va aloca doar câte 400 de mii de lei pentru restabilirea blocurilor sanitare, alimentare și renovarea ferestrelor pentru fiecare instituție.  

În baza Acordului de Ajutor al României pentru Republica Moldova a fost posibilă efectuarea lucrărilor de reparație din grădinițele din sectorul Buiucani. Datorită acestui acord vor fi renovate 73 de instituții de învățământ preșcolare din municipiu, afirmă viceprimarul primăriei Chișinău, Ruslan Codreanu.

Relația dintre România și Republica Moldova continuă să prospere. Proiectele finanțate de primăria sectorului 1 București au adus multiple rezultate în modernizarea instituțiilor de stat, dar și al întregului oraș din Chișinău. Ruslan Codreanu spune că a urmărit investițiile Guvernului României în Republica Moldova – vorbim despre fapte concrete orientate direct către cetățeni.

Directorul Gărdiniței nr. 145 din sectorul Buiucani, Irina Novac, afirmă că situația este gravă și că instituția este într-o stare jalnică, de aceea, grantul primit din partea primăriei București este o salvare, nu doar pentru siguranța copiilor, ci și pentru sănătatea lor.

Lucrările grădinițelor din sectorul Buiucani vor dura 3 luni. România a alocat 26 de milioane de euro pentru renovarea și reparația grădinițelor din R. Moldova în cadrul „Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”, fiind renovate pe parcursul ultimilor ani peste 900 de grădinițe.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button