10TVActualitățiRomânia

VIDEO // România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

România va continua să sprijine parcursul euro-atlantic al Republicii Moldova, a afirmat ministrul Apărării Naţionale de la București, Mihai Fifor, într-o întrevedere bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, Eugen Sturza. Oficialii au pus pe masa discuțiilor colaborarea dintre Republica Moldova şi România pe dimensiunea apărării, securitatea regională, perspectivele de intensificare a relaţiilor de cooperare dintre armatele celor două state, precum şi parteneriatele Republicii Moldova cu NATO şi UE.

Ministrul Apărării, Eugen Sturza l-a informat pe omologul său român despre acţiunile iniţiate şi derulate de conducerea instituţiei de apărare în contextul reformei Armatei Naţionale.

În acest sens, Eugen Sturza a apreciat sprijinul României în realizarea obiectivelor de modernizare a Armatei Naţionale.

Discuţiile celor doi oficiali s-au axat cu precădere pe cooperarea bilaterală şi în contextul aliat, prilej cu care cei doi oficiali au apreciat dezvoltarea foarte bună a proiectelor în domeniul apărării dintre România şi Republica Moldova.

La rândul său, ministrul Mihai Fifor a declarat că relaţiile de colaborare moldo-română pe dimensiunea apărării au înregistrat progrese importante de-a lungul timpului. În acest sens, ministrul român al Apărării a specificat că va continua să sprijine Armata Naţională a Republicii Moldova, în special în ceea ce priveşte reforma iniţiată de instituţie în acest an.

La Constanţa, ministrul Apărării a participat la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei Române, eveniment organizat de Forţele Navale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button