10TVActualitățiRomânia

VIDEO // România, Ziua Drapelului Național

Distribuiți acest articol!

România marchează astăzi Ziua Drapelului. Steagul României a fost adus în Piaţa Tricolorului din București, unde a fost binecuvântat de un preot militar şi ridicat pe catarg în acordurile Imnului naţional interpretat de Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale. 

Simbol al luptei al poporului român pentru libertate, Drapelul Național aminteste fiecarui cetățean român datoria sfânta de a servi cu credința Patria, de a apăra cu orice preț unitatea, suveranitatea si independența României. Ziua Drapelului Național este simbolul național tuturor românilor de pretutindeni. Veteranii care au luptat în războiul de la Nistru și care au pornit spre Alba Iulia pentru a duce Flacăra Unirii, ajunși deja la Făgăraș, au participat la Ziua Națională a Drapelului organizată în localitate.

Ceremonia a fost organizată de Ministerul Apărării, în colaborare cu Instituţia Prefectului şi Administrația publică locală. Militarii din garnizoanele din ţară participă marţi la ceremoniile publice organizate de Ziua Drapelului. La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai administraţiei publice centrale, militari, răniţi şi urmaşi ai personalului Armatei decedat în acţiuni militare, veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button