10TVActualitățiExterne

VIDEO // Rubla rusească continuă să se prăbușească

Distribuiți acest articol!

Probleme pentru Putin. Rubla rusească continuă să se prăbușească în urma sancțiunile americane impuse Kremlinului. Rubla s-a depreciat cu 3% în faţa dolarului, ajungând la minimul ultimelor 21 de luni.

Bursa de la Moscova s-a deschis cu o depreciere simțitoare a rublei rusești. Pe fundalul noilor sancțiuni anunțatea miercuri seara de către departamentul de Stat al Statelor Unite.

Astfel un dolar american costă 66 de ruble, iar un euro a ajuns să coste 76,93, valoare care a fost atinsă în luna noiembrie 2016, notează Kommersant. Miercuri dolarul a crescut cu 2 ruble, iar euro cu peste 2,5 ruble.

Pe parcursul zilei de ieri deținătorii de hârtii de valoare au început să-și vândă aceste hârtii și obligațiunile financiare ale băncilor care urmează să intre în lista de sancțiuni. Faptul a implicat devalorizarea acțiunilor de la “Kamaz”, “Gazpromnefti”, “Yandex” și alți giganți ai economiei ruse, care au pierdut între 3-4%.

Acest trend ar urma să continuie, mai ales că mai mulți Senatori americani au introdus pe agenda Senatului un nou pachet de sancțiuni contra Rusiei. În opinia acestora astfel „regimul Putin” va fi deculpat de la fluxurile financiare importante și va slăbi agresiunea hibridă din lume și din Europa.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button