Actualități

VIDEO // Sindicatele cer ca 28, 29 și 30 august să fie zile libere. FSEȘ este împotriva

Distribuiți acest articol!

Reprezentanții Federației Sindicale a Educației și Științei (FSEȘ) nu sunt de acord cu solicitarea Confederației Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) de a li se mai oferi bugetarilor trei zile libere.

Mai mult, Biroul Executiv al Federației Sindicale a Educației și Științei și-a exprimat nedumerirea referitor la această cerință și menționează că ConfederațiA Națională a Sindicatelor din Moldova nu s-a consultat cu „cea mai numeroasă federație din componența sa” și că „pentru angajații din sectorul educațional sfârșitul lunii august este foarte important”.

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) a solicitat premierului, printr-o scrisoare, ca, pe lângă Ziua Independenței și Ziua Limbii Române, bugetarii să beneficieze de încă trei zile libere: 28, 29 și 30 august. Potrivit sindicaliștilor, în această perioadă, tot mai mulți angajați solicită concediu neplătit. Mai mult, aceștia menționează că „productivitatea muncii va fi diminuată considerabil în cele trei zile lucrătoare”. În scrisoarea adresată lui Pavel Filip, președintele CNSM, Oleg Budza, notează că acestea vor fi recuperate, pe parcursul anului, în zilele de sâmbătă. Propunerea a fost susținută de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care a elaborat și supus spre consultare un proiect de hotărâre în acest sens.

Amintim ca, Zilele de 27 și 31 august au fost stabilite ca fiind nelucrătoare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button