10TVActualități

VIDEO // SMURD salvează viețile basarabenilor. Trei intervenții într-o săptămână

Distribuiți acest articol!

O nouă intervenție SMURD în R. Moldova. A treia în această săptămână. Echipajul aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune de transportare a unei tinere în vârstă de 17 de ani din raionul Cantemir la Chișinău.

La data de 9 august, un echipaj aero-medical SMURD din Galați a fost solicitat de urgență pentru a efectua o misiune aero-medicală de transportare a unei tinere în vârstă de 17 de ani din raionul Cantemir la Chișinău.

Potrivit datelor IGSU, tânăra a suferit diverse traumatisme în urma unui accident rutier care s-a produs la data de 07 august. Aceasta, a fost lovită de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta. Pe parcursul zborului, echipa de medici și paramedici SMURD Galați a monitorizat starea pacientei, transportată în Chisinau în stare gravă stabilă.

Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo Chișinău, după ce adolescenta a fost preluată de serviciu asistență medicală urgentă și transportată la “Institutul Mamei și Copililui” din municipiul Chișinău pentru următoarele intervenții medicale.

De la începutul anului 2018, aceasta este a 14-a intervenție aero-medicală SMURD pe teritoriul Republicii Moldova și a 3-a în aceasta săptămână.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button