10TVActualitățiRomânia

VIDEO // SVA din România a primit interdicție pe o perioadă de 3 luni de a intra în R. Moldova

Distribuiți acest articol!

Serviciul Voluntar de Ambulanță din România a primit interdicție pe o perioadă de 3 luni de a intra în R. Moldova. Asta după ce Poliţia de Frontieră a invocat motivul că tehnica medicală nu avea actele necesare traversării frontierei iar paramedicii sunt teroriști.

Serviciul Voluntar de Ambulanță din România a fost solicitat ieri, 29 august pe teritoriul Republicii Moldova, dar au primit interdicție să treacă frontiera. Din cadrul echipajului făcea parte și Marius Benchea, președintele Serviciul Voluntar de Ambulanță a oferit mai multe detalii despre acest abuz în cadrul emisiunii Sfatul Țării.

Poliția de Frontieră a invocat motivul interzicerii pe teritorul Republicii Moldova faptul că tehnica medicală nu avea actele necesare traversării frontierei. Mai mult, paramedicilor li s-a comunicat că sunt teroriști.

Poliţia de Frontieră a declarat că s-ar fi defectat sistemul de legătură cu serviciul vamal şi din acest motiv cetățenii Românei nu au putut trece frontiera. Aceste nu est e primul caz, în ultimele zile, zeci de cetățeni ai României au fost întorși înapoi de la frontiera Republicii Moldova, invocându-se diverse motive, fie acuzați de terorism, fie că este defect sistemul, sau doar că sunt români. În aceeași situație s-au pomenit și participanții din cadrul Marșului Centenar. După două zile în care au fost blocați în vamă, unioniștii au reușit să treacă frontiera iar pe 1 septembrie vor fi în Piaţa Marii Adunări Naţionale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button