10TVActualitățiRomânia

VIDEO // Târgul universităților din România

Distribuiți acest articol!

Tradiționalul Târg al Universităților de peste Prut și-a deschis porțile. Aproximativ două sute de absolvenţi de liceu şi colegii au mers la Târg ca să facă cunoștință cu ofertele universităţilor din România prezentate de voluntari din Republica Moldova. Tinerii absolvenți care doresc să își facă studiile la o universitate de peste Prut pot afla informații despre condițiile de admitere, dar și cum este să fii student în România de la profesori universitari și de la studenții basarabeni din România. Târgul se desfășoară pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică Ștefan cel Mare din Chișinău până mâine și urmează să ajungă în următoarele zile la Cahul și Bălți.  

Voluntarii asociațiilor de basarabeni din România și studenții din principalele centre universitare românești participă în cadrul târgului pentru a oferi informația necesară viitorilor studenți care vor aplica la universitățile din România. Zeci de tineri absolvenți de liceu au venit joi, 5 iulie, în Centrul Chișinăului pentru a afla detalii legate de admiterea la studii în România. 16 centre universitare printre care Brașov, Iași, Suceava, Constanta, Oradea, Craiova își prezintă ofertele educaționale pentru anul de studii 2018-2019.

Tot mai mulți studenți aleg să-și facă studiile peste Prut. Istrate Ecaterina spune că numărul basarabenilor care aplică la universitățile din România a crescut considerabil.

Studenții basarabeni se pot bucura de un șir de beneficii create de Ministerul Educației, Ministerul Pentru Români de Pretutindeni și Ministerul Afacerilor Externe. Pentru anul universitar 2018-2019 la universitățile din România, pentru basarabeni, au fost acordate 6147 de locuri. Dintre acestea pentru studiile de licență 3970 de locuri, ciclul master –1968 de locuri, iar viitorilor doctoranzi le sunt propuse 209 locuri.

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România organizează anual Târgul Universităților din România, care este unul din evenimentele Campaniei AdmiteRO. Evenimentul este la cea de-a VII-a ediție.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button