10TVActualități

VIDEO // Ucraina marchează astăzi Ziua Independenței

Distribuiți acest articol!

La mulți ani, Ucraina. Țara vecină marchează astăzi Ziua Independenței. Parade militare, festivități cu tentă patriotică și culturală au fost organizate la Kiev cu ocazia împlinirii a 27 de ani de independență.

Ucraina sărbătorește astăzi Ziua Independenței. La 24 august 1991, Parlamentul Ucrainei a adoptat Declarația de Independență, autorul textului fiind Levko Lukianenko.

Declaraţia de independenţă a fost adoptată în urma încercării unei lovituri de stat, la 19 august 1991, zi în care liderii comunişti din fosta Uniune Sovietică au încercat să restabilească controlul Partidului Comunist.

Parlamentul Republicii Sovietice Socialiste Ucrainiene a fost convocat într-o sesiune specială şi a aprobat Legea cu o majoritate covârşitoare de voturi.

Azi-dimineaţă ucrainenii au fost felicitați de către președintele țării, Petro Poroșenko, precum și de prim-ministru Vladimir Groisman.

În orașele din țară au avut loc diverse festivități cu tentă patriotică și culturală, în bisericile au avut loc slujbe pentru pace în stat și între cetățenii ucraineni.

Tot cu această ocazie, în capitala ucraineană a avut loc o paradă militară, la care a luat parte și un contingent al Armatei Naționale a Republicii Moldova. Formaţia de militari ai Armatei Naţionale este condusă de maiorul Vasile Ojoga, iar drapelul de stat a fost purtat la parada de la Kiev de plutonierul Valerii Băţ. Republica Moldova participă pentru al doilea an consecutiv la parada militară din Ucraina.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button