MAGAZIN

VIDEO// ULTIMA ORĂ// Băsescu: “România poate susține integrarea Basarabiei”

Distribuiți acest articol!

Fostul lider de la București Traian Băsescu a vorbit, astăzi, în fața locuitorilor din orașul Strășeni despre integrarea europeană, Unirea cu România și costurile acestui proces. 

“Românii nu pot trăi despărţiţi de Prut la nesfârşit, după voinţa lui Stalin şi Hitler, care, prin pactul Ribbentrop-Molotov, au sfâşiat ţara. În Republica Moldova politicienii spun două minciuni, una că ei vor duce acest stat spre Uniunea Europeană și a doua e că vă duc în Uniunea Eurasiatică. Ce să caute R. Moldova în Uniunea Eurasiatică? ”

Ex-preşedintele român a menţionat că „la Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură, aceeaşi credinţă şi ne închinăm înaintaşilor aceleiaşi istorii. Cândva, cu siguranţă, le vom facem pe toate în aceeaşi ţară”.

„Să zicem că ne luminează Dumnezeu și după 2018 parlamentele din România și Republica Moldova votează Unirea. România are în total 43 de miliarde de euro pentru infrastructură și agricultură. Costurile sunt mari, dar sunt suportabile”, crede Băsescu.

Astăzi, la Strășeni declarația de Unire a fost semnată de mai mulți politicieni din România, dar și administrația locală din municipiul Strășeni. Totodată, Strășeni s-a înfrățit și cu orașul Slănic-Moldova, România. Până la ora actuală raionul Strășeni este înfrățit cu 15 localități și județe din România.

https://www.youtube.com/watch?v=-yEPysDJL1Y&feature=youtu.be


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button