ActualitățiBasarabia

VIDEO // Unirea, discutată la nivel european. La Bruxeless s-au adunat reprezentanții reunirii

Distribuiți acest articol!

Subiectul Unirii este pus în discuție la nivel european. La Bruxeless va fi organizată o conferință care va aduna reprezentanți ai idealului Reîntregirii Țării. Printre aceștia se numără și primari de pe ambele maluri ale Prutului, care vor vorbi despre necesitatea unirii, acțiunile concrete și factorii care contribuie la acest proces. De la Chișinău a plecat către capitala Uniunii Europene o delegație formată din 15 primari.

Conferința „România și regiunile istorice în Anul Centenar: cultură, identitate, valori europene” care va avea loc mâine 5 septembrie la Bruxelles se va derula sub forma unei audieri publice la care vor participa reprezentanți ai comunităților românești din regiunile istorice, dar și din cadrul Uniunii Europene, precum și ai mediului academic, politic și administrativ din România și Republica Moldova, inclusiv primari unioniști și lideri ai societății civile unioniste.

O delegație din Republica Moldova, în număr de 15 reprezentanți ai primăriilor, au plecat ieri, 3 septembrie, spre București unde vor fi însoțiți până la Bruxelles de alți primari din România care împart același ideal al unirii. Unirea este o necesitate pentru Republica Moldova, dacă ne mai dorim un viitor și o politică mai sănătoasă pentru toți cetățenii acestui stat, spun primarii care au plecat la Conferința de la Bruxelles.

Conferința „România și regiunile istorice în Anul Centenar: cultură, identitate, valori europene” este organizată cu sprijinul eurodeputatului Mircea Diaconu, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012 și se va desfășura miercuri, 5 septembrie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button