10TVActualitățiBasarabiaRomânia

VIDEO // Unirea face puterea! România și RM aduc aurul și bronzul acasă din Mexic

Distribuiți acest articol!

România și Republica Moldova au adus aurul și bronzul acasă de la Olimpiada mondială de robotică, desfășurată weekend-ul trecut în Mexic. Echipele de robotică au reușit o performanță extraordinară, clasându-se pe primele poziții.

România și Republica Moldova au obținut aur și bronz la Olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge. România a obținut cinci medalii de aur la concursul internațional, care s-a desfășurat în Mexic în perioada 16-18 august, iar echipa de robotică a Republicii Moldova a reușit o performanță extraordinară, clasându-se pe locul trei în competiție.

Cristian Comendant, Andrieș Copaci, Andrian Bocancea, Mihai Moglan, Nicolae Mihalache și mentorul Florin Cazac sunt cei care au reușit performanța pentru Republica Moldova la cea de-a doua ediție a olimpiadei.

Echipa de robotică care a reprezentat România în Mexic a obținut aurul la mai multe categorii din cadrul competiției, dar și locul I general, cu cel mai mare punctaj din competiție.

Tematica ediției de anul acesta a olimpiadei a fost „Impactul energiei”, o problematică globală. Având la dispoziție un set standard de piese, motoare și mecanisme, pe parcursul a trei luni echipele participante au conceptualizat, construit și programat câte un robot agil, care a simulat pe teren producerea energiei din surse renovabile, în alianțe cu alte două echipe.

La competiție au participat selecționatele din 175 de state, de pe cinci continente.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button