ActualitățiBasarabia

VIDEO // Vezi cum a fost reflectat Marșul Centenar în presa internațională

Distribuiți acest articol!

Presa internațională a ținut cursul Marșului Centenar. Publicațiile din întreaga lume au reflectat evenimentul Unionist care a avut loc pe 1 septembrie la Chișinău, titrând: la Chișinău s-a cerut Unirea Republicii Moldova cu România.

Renumita agenție The LeaderTimes scrie că mii de oameni au ieșit pe 1 septembrie în stradă ca să susțină reunificarea Republicii Moldova cu România, iar la evenimentul ”E momentul să facem Unirea” au venit românii de pe ambele maluri ale Prutului și Diaspora.

ABC News scrie că participanți la Marșul Centener au purtat steagurile României și a Republicii Moldova, care sunt practic identice. Ei mai precizează că unioniștii au scandat „Unitate” și „Basarabia- pâmânt românesc”.

EuroNews titrează: unioniștii adunați în Piața Marii Adunări Naționale au participat la o manifestare pașnică și au păstrat ordinea din cadrul statului, fapt neacceptat și de autoritățile locale din Chișinău.

Evenimentul unionist a fost reflectat și pe continentul american. The Koz Telegram precizează că protestarii unioniști au venit din Vestul României de la Alba Iulia și au parcurs 1300 de km pe jos, iar în Piața Marii Adunări Naționale, coloana de participanți ai Marșului Centenar a fost întâmpinată de unioniștii locali. Potrivit publicației canadiene, marele eveniment a fost organizat în cinstea Anului Centenar, atunci când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire.

Agenția internațională Ruptly a realizat un filmuleț în baza evenimentului unionist din centrul Chișinăului, unde oamenii au venit să ceară Unirea de la Parlamentul din Republica Moldova, declarație pe care parlamentul României a realizat-o pe 27 martie, curent. Act votat în unanimitate.

Amintim că Marșul Centenar a fost repartizat în 11 etape și durat două luni, începând de la 1 iulie la Alba Iulia și ajungând în punctul final la Chișinău la 1 septembrie. Pe parcursul desfășurării evenimentului istoric, presa internațională a reflectat pe deplin acțiunile desfășurate de unioniști.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button