MAGAZIN

VIDEO. Virgil Pîslariuc, despre scandalul de la USM: ”Este o lovitură sub centură”

Distribuiți acest articol!

De data asta avem de-a face cu niște lovituri sub centură, pe care eu nu le înțeleg. Eu cred că este nevoie de mai mult echilibru, de mai multă înțelegere și să nu se folosească niște tribune, niște ONG-uri, cum este acest Consiliu al Rectorilor, ca să lovească în niște instituții concurente”.

Astfel a comentat Virgil Pîslariuc, istoric și profesor universitar la USM, invitatul lui Dorin Galben de la Știrea Zilei, de pe 10TV, învinuirile care i se aduc Universității de Stat din Moldova, care se referă la faptul că în ultima zi de admitere mai mulți tineri au primit mesaje de felicitare precum că au fost deja înmatriculați la Universitatea de Stat din Moldova. De asemenea, 8 tineri au fost anunțați că trebuie să depună actele în original în regim de urgență, chiar dacă Ministerul Educaţiei a emis un ordin prin care s-a stabilit că actele în original pot fi depus între trei şi șapte august.

Virgil Pîslariuc consideră că aceste acuzații din partea rectorilor universităților concurente sunt o urmare a concurenței acerbe pentru studenți și a faptului că, de la an la an, numărul acestora scade dramatic, iar primii care vor avea de suferit vor fi profesorii.

Ultima decizie o are studentul. El nu trebuie să fie impus să ia o decizie care ar fi în detrimentul intereselor sale. Ceea ce a făcut Universitatea de Stat, după părerea mea, este că a venit cu un pas în întâmpinarea unor studenți defavorizați din punct de vedere economic”, a mai adăugat acesta.


Distribuiți acest articol!

One Comment

  1. În prim plan sa fie CALITATEA si concurența pentru ea.. De fapt în ultimul timp universitățile se limitează la tactica motanului în sac. când nu poate ști bine cine e candidatul respectiv. Pe timpul studenției mele era practicată metoda a 4 examene orale și scrise pentru a alege candidatii. Concursul era cam de 1 la 15. Dar liberalizarea in acest domeniu a condus la aparitia unor institutii, ce nu asigura calitatea la suta de procente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button