10TVActualități

VIDEO // Votul mixt, o amenințare pentru unioniști

Distribuiți acest articol!

Alegerile parlamentare vor avea loc în baza sistemului mixt, iar în acest sens nu există vreo cale legală de a anula acest format de vot, care este unul periculos pentru unioniști. În cadrul emisiunii Moldova Live, Andrei-Iuri Apostol, primul Președinte al Partidului Național Liberal, a venit cu propunerea de a forma o alianță unionistă.

În Parlamentul Republicii Moldova nu există niciun fel de discuție cu privire la noul format de votare al alegerilor parlamentare și pentru anularea acestora. Protestele care au loc la Chișinău ar trebui să includă și o cerere mai insistentă cu privire la modificarea sistemului mixt de vot pentru viitoarele alegeri, susține Andrei-Iuri Apostol, primul Președinte al Partidului Național Liberal.

Sistemul de vot mixt este o amenințare pentru idealul național urmărit de către unioniști, cel de reîntregire al neamului românesc. O viitoare alianță unionistă pentru alegerile parlamentare, ar avea mai multe șanse de a avea reprezentanți unioniști în viitorul Parlament, susține Apostol.

Două partide unioniste din Republica Moldova se declară deschise să meargă la negocieri cu celelalte fracțiuni de dreapta pentru o viitoare alianță politică unionistă în cadrul alegerilor parlamentare din 2019.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button