10TVActualitățiBasarabia

VIDEO // VOX: ‘Efortul României pentru R. Moldova nu este apreciat! Rusia ne-a oferit…’

Distribuiți acest articol!

România va rămâne necondiţionat alături de Republica Moldova, fiind unul dintre partenerii de bază care asigură statul cu fonduri și investiții. Lucru pe care nu-l putem spune de Federația Rusă, care împiedică dezvoltarea economică și influențează negativ politica acestui stat. Totuși, cetățenii Republicii Moldova spun că efortul depus de România nu este apreciat la nivelul cuvenit.

În Republica Moldova se desfășoară o mulțime de proiecte susținute de către guvernul de peste Prut. Mai mult de atât, România contribuie la crearea condițiilor prin care statul nostru se poate dezvolta, își poate îmbunătăți capacităţile instituţionale şi poate să urmeze o cale europeană. Cetățenii Republicii Moldova spun că efortul depus de România nu este apreciat la justa valoare.

Relațiile moldo-ruse au avut o evoluție discordantă, marcată de incertitudine și incoerență în ultimii 20 de ani. Atâta timp cât Republica Moldova este angajată pe calea integrării politice și economice cu Uniunea Europeană, stabilirea unui parteneriat strategic moldo-rus nu constituie o prioritate pentru Rusia. Astfel, cetățenii Republicii Moldova spun că conducerea de la Moscova împiedică dezvoltarea economică și influențează negativ politica. Federația Rusă nu se implică și nu contribuie financiar la proiectele de dezvoltare a statului nostru, mai adaugă cetățenii.

Republica Moldova și România desfășoară mai departe împreună proiecte menite să formeze din acest stat unul european și nu în ultimul rând să apropie cele două maluri de Prut.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button