MAGAZIN

VIDEO/FOTO. Caravana Unirii a ajuns în raionul Orhei. Ce cred oamenii despre Unire

Distribuiți acest articol!

Voluntarii din cadrul Asociației Obștești Unirea-ODIP au vizitat peste 200 de localități din Republica Moldova, de la începutul lunii iulie, unde au informat mii de oameni despre beneficiile Reunirii Republicii Moldova cu România. Caravana Unirii continuă în raioanele Orhei, Călărași, Strășeni, Anenii Noi și Criuleni.

Nu mai avem mult până la finele Caravanei Unirii, însă putem spune că am scris istorie. Am întâlnit mulți oameni care ne îmbrățișau și ne mulțumeau că ne dedicăm vara unui scop atât de frumos – Unirea. Am întâlnit și oameni sceptici, oameni dezinformați, care afirmau că România e mai săracă decât noi sau că românii ne vor asupri. E consecința propagandei rusești, care a manipulat cetățenii. De aceea, rolul nostru e să combatem toate aceste minciuni și să unim cele două maluri de Prut”, a precizat Vlad Bilețchi, președinte AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Tinerii voluntari au lăsat în fiecare localitate câte un cadou – o bancă vopsită în tricolor, un tricolor arborat pe o casă, cărți etc.

„Pe ploaie sau pe arșiță, de dimineață până seară, informăm oamenii despre Unire. E de datoria noastră, a tinerei generații să spunem lumii adevărul și să combatem toată propaganda rusească. Până la moment, avem colectate zeci de mii de semnături pentru unire. Asta denotă că oamenii înțeleg că doar unirea este soluția”, a declarat Gheorghe Ciutac, membru ODIP, coordonator al Caravanei Unirii.

Fotografia postată de Unirea - ODIP Asociație Obștească.

În perioada 1 iulie – 13 august 2017, Asociația Obștească Unirea-ODIP organizează cea mai mare Caravană a Unirii. Timp de o lună și jumate, voluntarii de la ODIP vor vizita mai multe localități din raioanele Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Criuleni, Orhei, Cimișlia, Căușeni, Ștefan Vodă, Nisporeni etc. Scopul campaniei este de a informa oamenii cu privire la beneficiile unirii Republicii Moldova cu România.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

 

Fotografia postată de Unirea - ODIP Asociație Obștească.

Fotografia postată de Unirea - ODIP Asociație Obștească.

Fotografia postată de Unirea - ODIP Asociație Obștească.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button