Actualități

VIDEO/Partidul Antimafie pune la îndoială sănătatea psihică a lui Dodon

Distribuiți acest articol!

Partidul Mișcarea Populară Antimafie condamnă legătura președintelui Igor Dodon cu un stat care, potrivit reprezentanților Antimafie, se află pe lista țărilor teroriste. Președintele Partidului Antimafie menționează că ieri Coreea de Nord a lansat o rachetă intercontinentală balistică care “poate ajunge oriunde în lume” și care amenință statele din jur, și determină Statele Unite ale Americii și NATO să ia atitudine. Sergiu Mocanu mai afirmă că Coreea de Nord este în conflict cu cele mai mari puteri ale lumii, iar regulile democratice nu sunt respectate, cetățenii fiind crucificați chiar și pentru o simplă rugăciune.

Săptămâna trecută, cu ocazia aniversării a 20 de ani a Partidului Socialist din Republica Moldova, la Chișinău a venit o delegație comunistă din Coreea de Nord. Delegația regimului confruntat cu sancțiuni internaționale din cauza programelor sale nucleare și balistice, a fost condusă de Ri Su Yong, vicepreședintele Partidului Muncitoresc din Coreea de Nord, și șeful departamentului său pentru relații cu străinătatea.

În acest sens, Partidul Mișcarea Populară a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a făcut mai multe demersuri către insituțiile media care nu au reflectat, în opinia conducerii partidului, corect această vizită la Chișinău și cât de grave pot fi consecințele acesteia.

Președintele Antimafie, Sergiu Mocanu, pune la îndoială sănătatea psihică a lui Igor Dodon, în contextul în care acesta vrea să schimbe cursul istoric al Republicii Moldova. Mocanu a declarat astăzi că „Dodon este o unealtă în mâna Moscovei”, iar venirea în Republica Moldova a unei delegații nord-coreene este „o lovitură de imagine” și un „pericol pentru secutitatea națională a R. Moldova”. 

Partidul Antimafie a făcut mai multe demersuri la adresa instituțiilor responsabile din R. Moldova, cerând Ministerului Justiției să declare în afara legii Partidul Socialiștilor. De asemenea, Procuraturii Generale i se cere să-l cerceteze penal pe Igor Dodon pentru cheltuielile sale exagerate în raport cu veniturile declarate și, totodată, să afle de unde vin banii pentru lucrările de reparație de la vila prezidențială de la Condrița și pentru sediul Președinției devastate în 2009.

Reprezentanții Partidului condamnă acțiunile antieuropene ale lui Igor Dodon față de partenerii occidentali care finanțează regulat proiecte și care susțin acest stat și solicită desființarea Partidului Socialiștilor.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button