Actualități

Vlad Bilețchi: Dodon se teme de diaspora! Moldovenii vor sta ore în șir la cozi din cauza lui Dodon

Distribuiți acest articol!

Liderul AUR Vlad Bilețchi cere Comisiei Electorale Centrale să i-a măsuri de urgență și să își revizuiască decizia actuală prin care se blochează dreptul fundamental la vot, fiind necesară mărirea numărului secțiilor de vot peste hotare, în conformitate cu cifrele înregistrării prealabile.

„Igor Dodon se teme de diaspora și cu ajutorul lui Maxim Lebedinschi face un joc murdar. Pentru alegătorii din regiunea transnistreană pot fi organizate mai multe secții de vot, iar pentru cei din diaspora – nu?!”, afirmă Vlad Bilețchi.

Dodon se teme de diaspora!

„Am aflat cu stupoare despre refuzul Comisiei Electorale Centrale de a deschide mai multe secții de vot în diaspora, fiind acceptată astfel propunerea secretarului CEC, Maxim Lebedinschi, fost consilier al lui Igor Dodon, de a menține același număr ca și la prezidențialele din 2020.

Asta deși proiectul inițial prevedea amenajarea a 162 de secții! Ne amintim cu toții experiența alegerilor trecute, când moldovenii au stat la cozi ore în șir pentru a-și putea exercita dreptul la vot. Mai mult, la unele secții de vot, buletinele au fost epuizate, iar astfel a fost încălcat dreptul fundamental al oamenilor de a putea vota.

Cum adică, domnilor de la CEC? Pentru alegătorii din regiunea transnistreană pot fi organizate mai multe secții de vot, iar pentru cei din diaspora – nu?!

Este strigător la cer să îți bați joc de oameni în asemenea hal, în special în condiții de pandemie, când statul ar trebui să ia toate măsurile necesare pentru ca alegătorii să poată vota în siguranță. Alianța pentru Unirea Românilor cere Comisiei Electorale Centrale revizuirea acestei decizii și mărirea numărului secțiilor de vot peste hotare, în conformitate cu cifrele înregistrării prealabile.”, a declarat liderul AUR Vlad Bilețchi.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button