Actualități

Vlad Bilețchi și activistul Ilie Crețu au fost reținuți fără temei

Distribuiți acest articol!

Președintele Asociației Unioniste „Unirea – ODIP”, Vlad Bilețchi, și președintele Tineretului Liberal din sectorul Ciocana, Ilie Crețu, au fost luaţi pe sus din faţa Poştei Centrale din Chişinău şi escortaţi la sectorul de Poliție Buiucani Nr. 1. De ce ? Aşa au vrut nişte socialişti care au refuzat să se prezinte şi un poliţist care crede că verdictul vinovat se dă în stradă, fără nicio probă.
Legal, cu autorizaţie de la Primărie, Bileţchi şi Creţu au instalat un cort în faţa poştei şi au început să împartă pliante unioniste. Deranjaţi, câţiva simpatizanţi ai socialiştilor, care strângeau semnături pentru demiterea primarului Chirtoacă s-au apropiat de unionişti şi i-au agresat verbal şi fizic. Pentru a se proteja, Creţu şi Bileţchi au chemat poliţia. La sosirea echipajului, surpriză. Din victime, cei doi devin agresori, după ce socialiştii au început să strige că Creţu şi Bileţchi le-ar fi distrus listele cu semnături anti-Chirtoacă. Fapt negat categoric de cei doi. Cu toate acestea, miliţianul ajuns la locul incidentului e deja convins de vinovăţia celor doi unionişti.
Nu e prima dată, în ultima perioadă, când socialiştii fac legea în Chişinău pe sub mustaţa poliţiştilor. Incidente similare au avut loc la 9 mai, în zona memorialului, când Vlad Bileţchi a fost agresat verbal şi fizic de socialişti. La fel s-a întâmplat la 16 mai, când Ilie Creţu a avut parte de un tratament similar, tot sub ochii galeşi ai poliţiei. În aceste două cazuri, niciun agresor nu a dat cu subsemnatul.

 

Vlad Bilețchi și Ilie Crețu au fost eliberați de la sectorul de poliție în jurul orei 21:30.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button