ActualitățiExterne

Vladimir Putin a numit noul reprezentant permanent al Rusiei la ONU

Distribuiți acest articol!

Viceministrul rus de externe Vasili Nebenzia a fost numit noul ambasador al Rusiei la ONU, a anunțat joi Kremlinul într-un comunicat, citat de AFP.

Președintele Vladimir Putin a semnat un decret de numire a lui Vasili Nebenzia în funcția de “ambasador rus la ONU, la New York, și în Consiliul de Securitate al ONU”, precizează comunicatul, citat de Agerpres.

Predecesorul său, Vitali Ciurkin, în acest post din 2006 și aflat în prima linie în ultimii ani pentru a apăra politica Moscovei în special în Ucraina și Siria, a murit subit la New York la sfârșitul lunii februarie.

Născut în 1962, Vasili Nebenzia, un diplomat de carieră format în perioada sovietică ce vorbește engleza și spaniola, era viceministru de externe din iunie 2013.

El a mai lucrat la reprezentanța permanentă rusă pe lângă Națiunile Unite din New York între 1996 și 2000 în calitate de consilier.

Între 2006 și 2012, el a fost adjunct al ambasadorului rus pe lângă Oficiul Națiunilor Unite la Geneva, potrivit biografiei sale oficiale publicate pe site-ul Ministerului rus al Afacerilor Externe.

În ultimii ani, relațiile dintre Rusia și țările occidentale s-au tensionat progresiv, culminând cu criza din Ucraina la începutul anului 2014 și intervenția rusă în Siria.

Rusia s-a folosit de opt ori de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate pentru a bloca rezoluții privind Siria.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button