MAGAZIN

Volker: Rusia încearcă să ”înghețe” conflictul din Donbas

Distribuiți acest articol!

Relațiile dintre SUA și Rusia vor „șchiopăta” dacă nu se va găsi o soluție pentru Ucraina, a declarat reprezentantul special al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, într-un interviu acordat Financial Times.

„Relațiile dintre Rusia și Statele Unite sunt importante, dar problema ucraineană le afectează”, a spus Volker, care a subliniat că Rusia trebuie să respecte acordurile de la Minsk.

În plus, el a menționat că Rusia pare că încearcă să „înghețe” conflictul din Donbas. Potrivit diplomatului, Federația Rusă plătește deja pentru aceasta politică. De asemenea, împoriva Rusiei au fost impuse sancțiuni. „Și sincer, în timp, situația se va înrăutăți, nu se va îmbunătăți”, a spus Volker.

„Situația în care relațiile diplomatice, relațiile economice cu Rusia sunt înghețate nu este, desigur, ceea ce își dorește Rusia. Eu cred că ea ar trebui să facă o alegere”, a adăugat reprezentantul special.

Kurt Volker susține că conflictul armat din Donbas „se înrăutățește și va continua să se înrăutățească dacă nu se face nimic”.

Sursa: paginaderusia.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button