Actualități

Voronin și-a cerut scuze în fața lui Hogan

Distribuiți acest articol!

Vladimir Voronin și ambasadorul SUA, la Chișinău, Dereck Hogan au avut o întrevedere pe 28 mai. Potrivit unui comunicat emis de PCRM, unul dintre subiectele discutate de cei doi sunt declarațiile „rasiste și xenofobe”, făcute de fostul șef de stat. Voronin și-a cerut scuze în fața lui Hogan, după remarcile sale rasiste.

Dodon insistă cu amenințările la adresa ambasadorilor, inclusiv la adresa ambasadorului Federației Ruse la Chișinău. Dodon afirmă că ambasadorul Federației Ruse Vasnețov Oleg Vladimirovici își depășește atribuțiile.

„Cred că întâlnirile dintre politicieni și ambasadori sunt normale, trebuie să comunicăm, să transmiți poziția în legătură cu ce se întâmplă în țară. E o întâlnire normală. Aceste vizite ale ambasadorilor în perioada electorală pot fi calificate ca imixtiune, mai ales când să recomandă sau se fac declarații precum că după alegeri vom avea o anumită conducere.

Faptul că Voronin i-a amintit ambasadorului, cred că a făcut corect și ar fi bine poate să facem o scrisoare oficială și să le amintim la toți că au următoarele drepturi și obligații. Ceea ce se întâmplă – ei își depășesc atribuțiile ”, a menționat Dodon, la o emisiune de la REN TV. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button