Actualități

Voronin, speriat de AUR! Își cere scuze pentru declarațiile rasiste. În trecut l-a făcut și pe Dodon țigan

Distribuiți acest articol!

Liderul Partidului Comunist, Vladimir Voronin, și-a cerut scuze pentru declarațiile xenofobe și rasiste pe care le-a făcut în direct la un post de televiziune acum câteva săptămâni, pentru care a fost dur criticat. Voronin s-a speriat de sesizarea făcută de AUR la Consiliul pentru Combaterea Discriminării, în urma afirmațiilor sale rasiste și xenofobe.

„Sunt un comunist convins și, prin urmare, internaționalist. Documentele de program ale Partidului Comuniștilor, pe care am onoarea s-l conduc, fixează clar și fără echivoc internaționalismul și prietenia popoarelor ca priorități de bază”, se arată într-un comunicat de presă al PCRM, semnată de liderul formațiunii.

Voronin se apără și spune că afirmația pe care a făcut-o în direct„a fost de natura unei întrebări retorice și nu avea o conotație negativă”.

„În copilărie, eu însumi eram un copil cu pielea închisă la culoare. Nepoții și strănepoții mei s-au născut în căsătorii mixte. Unii dintre ei, în special cei născuți în Azerbaidjan și Grecia, au și pielea închisă la culoare. Ceea ce nu mă împiedică să-i iubesc sincer”, a argumentat Vladimir Voronin.

În continuare, Voronin subliniază că situația a fost discutată pe îndelete, la 28 mai, cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnul Derek Hogan: „ne-am înțeles în totalitate”.

„Insist că am fost înțeles greșit. Dar dacă cineva a fost rănit de cuvintele mele, îmi cer scuze”, a spus liderul PCRM.

Amintim că la 13 mai, 2021, candidatul la funcția de deputat în Parlament, Vladimir Voronin, a delcarat în cadrul unei emisiuni de la postul TVC 21, că dacă forțele politice pro-europene vor câștiga alegerile parlamentare anticipate, „soldații NATO vor veni în țară”, iar locuitorii Moldovei vor „avea copii cu pielea întunecată”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button