Actualități

Voturi pentru Dodon. Ultima misiune specială a lui Voicu

Distribuiți acest articol!

Zilele trecute în mass-media a apărut informația privind implicarea ministrului de Interne în exercițiu, Pavel Voicu, în campania electorală pentru alegerile parlamentare. Demnitarul deschis îndemna angajații din cadrul subdiviziunilor MAI să voteze Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor din care face parte și PSRM-ul lui Igor Dodon.

Astfel de acțiuni ale lui Voicu reprezintă o utilizare crasă a resurselor administrative și o încălcare a prevederilor Codului electoral. Totuși, Comisia Electorală Centrală nu a întreprins nimic pentru a-l pune la respect pe ministrul Voicu și a-l obliga să respecte prevederile legislației.

Sunt un ministru care a fost propus de socialiști și președintele a propus candidatura mea, și o acceptat-o prim-ministru. Dar o să vedeți foarte bine, dați să susținem Partidul Socialiștilor, că ei m-au delegat pe mine ca ministru, și dacă eu voi fi ministru, lucrurile o să meargă tot așa mai departe, poate o să și avansați. Dat fiind știți, că iaca mâine-poimâine eu voi veni șef înapoi”, declara Voicu.

Nu este prima dată când Pavel Voicu este implicat într-un scandal, demonstrând că legea este egală, dar nu pentru toți.

Cine este Pavel Voicu?

Pavel Voicu a activat în organele de drept mai bine de 20 de ani, deținând mai multe funcții în cadrul Inspectoratelor de Poliție Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției, Centrului Național Anticorupție. A deținut funcțiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliție din Călăraşi, Cimișlia, șef al Inspectoratului de Poliție sect. Buiucani mun. Chișinău. În perioada februarie 2016 – august 2017 a deținut funcția de Șef al Inspectoratului de Poliție mun. Bender.

Acesta a devenit cunoscut în spațiul public după ce, în vara anului 2017, Igor Dodon, alături de mai mulți amici din PSRM, a plecat într-o vizită prin mai multe lăcașuri sfinte de pe muntele Athos. Printre cei care l-au însoțit pe șeful statului au fost deputații socialiști Grigore Novac, Corneliu Furculiță, Petru Corduneanu (actual șef interimar al Poliției de Frontieră), dar și Pavel Voicu.

Predecesorii lui Voicu în funcția de consilier prezidențial pentru misiuni speciale declarau că au avut un domeniu clar de activitate. Anatol Țăranu, consilier cu misiuni speciale al președintelui Petru Lucinschi, a fost responsabil de dosarul transnistrean, iar Sergiu Mocanu, consilier cu misiuni speciale al președintelui Vladimir Voronin, se ocupa de relația cu România și politica de vecinătate. În cazul lui Voicu, s-a creat impresia că funcția de consilier cu misiuni speciale a fost creată special pentru a găsi un loc „călduț” polițistului certat cu conducerea IGP și MAI de atunci.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button