ActualitățiExterne

Zeci de cetățeni ruși protestează împotriva regimului Putin

Distribuiți acest articol!

Mai mulți protestatari și activiști anti-Kremlin s-au adunat astăzi, 12 iunie, în mai multe orașe din Federația Rusă, chiar de ziua națională a țării. Serviciile speciale, în Moscova, au construit baricade exact ca cele din cel de-al doilea Război Mondial, pentru a stopa acțiunile de protest. În Vladivostok și Blagovișensk, forțele de ordine, au arestat mai mulți protestatari. Inițiatorul acestui protest cu sloganul „Cerem răspunsuri” este opozantul rus Aleksei Navalinîi, transmite deschide.md.

Cetățenii ruși din În Vladivostok sărbătoresc Ziua Rusiei. Tot acolo au loc ample acțiuni de protest împotriva conducerii de la Kremlin. Din postările unor utilizatori ai rețelei Twietter, se observă cum forțele de ordine rețin abuziv protestatarii.

Deși activiștii foarte insistenți au schimbat locația protestului, și acolo forțele de ordine tind să le înăbușe protestul. Membrii forțelor speciale OMON au arestat mai mult de 10 cetățeni, transmite UNIAN.

Mai mulți protestatari au scandau: „El vouă nu vi-i Dimon”, „Medvedev – demisia”, „Nu statului polițienesc”.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe poze de pe strada Tverskaia din Moscova, unde urmează să aibă loc mitingul opozantului Aleksei Navalinîi. Din imaginile internauților putem vedea la ce metode au apelat autoritățule de la Moscova pentru a împiedica desfășurarea protestului.

În Vladivostok polițiștii i-au deposedat cu forța pe protestatari de bannere și pancarte cu mesaje anti-Kremlin.

În Habarovsk se întâmplă același lucru. Arestări, violențe și represiuni.

Mai multe detalii despre acțiunile de protest, care au loc astăzi în Rusia, puteți urmări în Live-ul de pe blogul opozantului A.Navalinîi.

Sursa: deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button