ActualitățiExterneMAGAZIN

Zelenski este îngrijorat: Rusia și Belarusul vor să captureze unele orașe precum Kiev, Odesa sau Harkov

Distribuiți acest articol!

În cadrul unui interviu, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, că la exercițiul ruso-belarus Vest-2021 vor fi exersate variante de cucerire a orașelor ucrainene Kiev, Odesa sau Harkov. Potrivit unor declarații, provocările vor avea loc la jumătatea lunii septembrie, când este planificată desfășurarea exercițiului Vest-2021.

“Dacă ne adresăm rușilor, ei spun: Nu avem noi treabă cu asta. Vorbiți cu tovarășii din Republicile Donețk și Lugansk. Atunci întrebarea este: Dar Vest-2021? Exercițiul? Voi îl conduceți. Nici Donețk și nici Lugansk. Și atunci, spuneți-mi, de ce, în baza informațiilor pe care le primim, la exercițiu vor fi exersate opțiuni pentru o posibilă capturare a orașelor Kiev, Odesa și Harkov? Pur și simplu mă întreb, cum puteți să spuneți un lucru și să faceți altul?”, a afirmat Zelensky.

Cu toate ce se întâmplă,  Zelensky nu consideră că Federația Rusă este interesată de un război la scară largă. Exercițiul militar Vest este executat de către Federația Rusă și Republica Belarus pe baze regulate. Anul acesta, exercițiul militar va avea o durată de șapte zile, și este planificat în perioada 10-16 septembrie. Pe timpul acestui exercițiu, o atenție specială va fi acordată luptei împotriva rachetelor de croazieră și a dronelor. În plus, vor mai fi practicate operațiuni de ducere a luptelor unităților izolate de forțele principale și a incursiunilor în adâncimea dispozitivului adversarului.

La recentul summit al NATO nu a fost adoptată încă nici o soluție care să ofere perspective clare de aderare a Ucrainei la Alianță, cu toate acestea, că reprezentanții statului ucrainean au solicitat insistent urgentarea procesului de primire a statutului de membru în vederea contracarării intențiilor ostile ale Rusiei.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a avertizat în cazul, în care Occidentul nu va sprijini Ucraina pentru rezolvarea situației din estul țării, atunci autoritățile ucrainene vor soluționa singure această problemă. Evident este că, un astfel de demers ar însemna revenirea la ideea unei rezolvări a crizei prin utilizarea forței militare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button