MAGAZIN

Zis și făcut. Postul RTR Moldova, amendat cu 50 mii lei pentru nerespectarea legii CCA

Distribuiți acest articol!

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a amendat astăzi postul de televiziune RTR Moldova cu 50 de mii de lei pentru nerespectarea Legii privind Modificarea și Completarea Codului Audiovizualului (Legea Antipropagandă).

La ședința CCA, drept urmare a monitorizărilor, au fost prezentate mai multe dovezi ale încălcărilor comise de RTR Moldova. Aceștia preiau în continuare știri produse în Federația Rusă, dar le difuzează la secțiunea „externe”, justificând astfel difuzarea lor.

La ședință a fost prezent și Evghenii Sergheev deținătorul postului RTR Moldova care a încercat să apere postul, interpretând în felul său prevederile legii anti-propagandă.

Președintele CCA Dragoș Vicol i-a spus lui Sergheev că argumentele invocate nu justifică în niciun fel difuzarea produselor media ruse.

Pentru același motiv a fost amendată cu 40 de mii de lei și compania Tv Box.

Aceaste amenzi presupune primul grad a pedepsei pentru încălcarea acestei legi. Al doilea grad presupune o amendă de la 70 la 100 de mii de lei după care se retrage licența de emisie.

Amintim că la data de 12 februarie curent au intrat în vigoare prevederile Legii privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului. Radiodifuzorii și distribuitorii de servicii media aflați sub jurisdicția Republicii Moldova urmau ca, până la data de 9 februarie curent, să prezinte noile concepții generale a serviciilor de programe, conform legii anti-propagandă. Pentru neprezentarea acestor concepții atunci au fost amendați cu 5000 de lei două posturi radio și 7 posturi tv. Ulterior aceștia au prezentat concepțiile în cauză.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button